2016-02-17

Vinst för Daniel Röjsel och Nicklas Edvardsson

Rallyföraren Daniel Röjsel och kartläsaren Nicklas Edvardsson stod på pallen under helgens VM-tävling Rally Sweden i Värmland. De segrade i klassen för tvåhjulsdrivna bilar med sin Ford Fiesta R2 EcoBoost.

Ford-duon Röjsel och Edvardsson inledde starkt i helgens rally. De var själva överraskade hur bra det körde iväg på första Torsby-sträckan, men de var också nöjda med körningen i Norge.
– Vi trodde inte att det skulle bli såhär bra underlag när vi begav oss ut på första sträckan i fredags morse. Dessutom passade vår Ford Fiesta som handen i handsken på det isiga norska vägunderlaget, säger Nicklas Edvardsson. 


40 sekunder snabbare
Röjsel och Edvardsson presterade en hela 40 sekunder snabbare tid på den 2,5 mil långa Svullsrya-sträckan. Lördagskörninge, med sträckorna Vargåsen, Fredriksberg, Rämnen och Färjestadstravet, gick problemfritt så när som på tidstapp till följd av däckbyte vid Vargåsen. De kunde dock hålla undan och klocka in sig i Karlstad precis före en ukrainsk, fyrhjulsdriven WRC-bil.

Ford Fiestan presterade utan problem
Söndagens avslutande etapp kördes på Värmlandsåsen och även där skulle Ford Fiestan visa sig vara effektiv.
– Bilen gick hur bra som helst och klarade den avslutande sträckan, som var en slalombacke, utan problem. Det var en ära att få köra över rampen på torget i Karlstad till publikens jubel. Det här var dessutom min första VM-tävling, det känns stort, berättar Daniel Röjsel.

Duon rullade in som segrare i klassen för tvåhjulsdrivna bilar, hela 6 minuter före närmaste konkurrent. Dessutom landade de totalt på 28:e plats, före ett dussintal fyrhjulsdrivna bilar.
– De har kört exemplariskt. Vi är jättenöjda och imponerade över all support som teamet har fått under helgen, säger Johan Paananen, regionchef Servicemarknad, på Ford Sverige.Aktuella nyheterVillkor Datasäkerhet Karriär