Ford Mustang är Sveriges populäraste sportbil i år

2016-04-20
Ford Mustang, som lanserades i en ny version 2015, fortsätter att vara populär bland svenskarna. Under första kvartalet i år tog den sig ända högst upp på topplistan över Sveriges mest sålda sportbilar, före konkurrenter som Porsche och Cadillac.

Nya Ford Mustang blev direkt väldigt populär såväl i Europa som i Sverige när den lanserades förra året. Svenskarna köpte flest Mustanger i Europa per capita under 2015. Och populariteten håller i sig. Första kvartalet 2016 var Ford Mustang den mest sålda sportbilen i Sverige med 112 sålda bilar, framför till exempel Porsches sportmodeller Macan och 911.

– Våra handlare ser att många är nyfikna på Mustangen så vi är inte förvånade att det också syns i siffrorna, men det gör det ju inte mindre roligt. I Tyskland var Mustangen den mest sålda sportbilen under mars månad. Vidare är Mustangen en otroligt bra bil, en 5-liters V8:a kostar under 400 000 SEK, vilket är betydligt mindre än likvärdiga modeller hos flera av våra konkurrenter, säger Erik Lindham, informationschef på Ford Sverige.

Säljs i unika Ford Store
Ford Mustang säljs bara via Fords flaggskeppsbutiker – Ford Store. Ford Store är ett nytt koncept för en större kundupplevelse. Under 2015 öppnade fyra Ford Store i Sverige och man räknar med att ha öppnat totalt tio Ford Stor i landet innan årets slut.

Flera nya prestandamodeller
Ford har senaste tiden lanserat flera nyheter i prestandaklassen som blivit hyllade av både journalister och förare, som Focus RS, som blev årets bil 2016 i tidningen Top Gear, och nya Fiesta ST200, som lanserades på bilsalongen i Genevé i mars.

Aktuella nyheter

Aktuella erbjudanden

Visa alla de senaste erbjudanden från FORDSTORE HEDBERGS BIL

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från FORDSTORE HEDBERGS BIL